این بازپخش قسمت سیزدهم دموکراسی درکار است. این قسمت در مهر ۱۳۹۸ منتشر شده و شنیدن آن برای دنبال کردن این موضوع در قسمت بعدی (۲۲) دموکراسی درکار پرفایده ست.
در این قسمت درباره جنگ بر سر «پایان انتخابی بارداری» (سقط جنین) در امریکا و استفاده هر دو حزب سیاسی از این موضوع برای پیشبرد اهداف سیاسی خودشان صحبت می کنیم و در نیمه دوم این قسمت به موضوع برنامه سی ساله حزب جمهوری خواه برای تصاحب کرسی های دادگاه عالی امریکا می پردازیم.
در این قسمت درباره وضعیت سیاسی امروز دنیا در تابستان ۱۴۰۳/۲۰۲۴ حرف زدیم و گفتیم چگونه عدم وجود جواب درخور، منطقی و کارآمد به نیازهای منطقی و اساسی مردم در دنیای غرب رفته رفته نیروهای راست افراطی را به حرکت درآورد تا جوابی دروغین اما ساده و قابل پذیرش برای مشکلات روزافزون اقتصادی و سیاسی مردم بدهند و ترس از دیگری و خارجی را به نقطه ثقل جنبش راستگرایی تبدیل کردند.
این جنبش راستگرای طی دهه گذشته رفته رفته رادیکالتر و افراطیتر شد که امروز فاشیسم و احزاب و گروههای فاشیست به قدرت زیادی در جوامع غربی رسیدهاند و صندلیهای قدرت را یکی پس از دیگری به دست میگیرند و بیمهابا به دموکراسی و ارزشهای مدرن جوامع غربی میتازند تا جایی که دموکراسی و آزادی در کشورهای غربی با خطر جدیای مواجه است و غرب امروز رو به خط مقدم مبارزه برای دموکراسی تبدیل کردهاست.
در ادامه توضیح دادیم که وقتی جواب پیشرو برای نیازها و سوالهای منطقی مردم وجود ندارد، مردم به تحجر رو میآورند.
موسیقی پایانی: یک ورژن از سرود ضد فاشیسم «بلا چاو» که سرود بسیار معروفی برای گروههای مترقی ایتالیاست که بعد از جنگ جهانی دوم و بعد از شکست فاشسیم در اروپا سروده شده است و هنرمندهای مختلفی آن را به طرق متفاوت اجرا کردهاند.
در این قسمت با بابک که دستی بر آتش علم دارد درباره روش علم به عنوان ابزاری برای درک جهان پیرامونی و اثر تخصصگرایی، فرهنگ و سرگرمی بر این فهم حرف زدیم.
در اکتبر ۲۰۲۰ مردم شیلی به پای صندوقهای رای رفتند و به تغییر قانون اساسی شیلی که از دوران حکومت نظامی پینوشنه هنوز پابرجا بود، رای دادند. به بهانه این موفقیت مردم شیلی با فواد از رادیو هیچکیدز درباره تاریخ شیلی بعد از جنگ جهانی دوم تا به امروز گفتگو کردیم و از بالا و پایینهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی شیای حرف زدیم و از افسانههای تبلیغاتیای که درباره شیلی وجود دارد را دوباره بازگشایی کردیم. از جنبش مردمی شیلی در دوران آلنده، مبارزه با دولت کودتا و سلسله اعتراضات اخیر حرف زدیم و ریشههای آن را بررسی کردیم و در آخر به این نقطهی پیروزی اولیه مردم شیلی برای به خاکسپاری قانون اساسی نئولیبرالیسم رسیدیم.
در سریال قسمت پانزدهم دموکراسی درکار به قلمرو و عرصه جدید سرمایهداری نظارتی میپردازیم که طی بیست سال گذشته خود را به عنوان فرم جدید سیستم اقتصادی سرمایهداری معرفی کرده است و در خلا قوانین و مقررات لازم به انباشت اولیه اطلاعات رفتاری مردم پرداخته است. در بخش دوم این قسمت به سازوکارهای انباشت مازاد رفتاری و روش شرکتهای بزرگ تکنولوژی برای تصاحب و در اختیار گرفتن عرصههای مختلف مازاد رفتاری پرداختهایم و این موضوع را با ارائه چند مثال و ماجرای حقیقی بررسی کردهایم.
در سریال قسمت پانزدهم دموکراسی درکار به قلمرو و عرصه جدید سرمایهداری نظارتی میپردازیم که طی بیست سال گذشته خود را به عنوان فرم جدید سیستم اقتصادی سرمایهداری معرفی کرده است و در خلا قوانین و مقررات لازم به انباشت اولیه اطلاعات رفتاری مردم پرداخته است. در بخش اول این قسمت به شباهتهای اقتصاد سرمایهداری نظارتی و سرمایهداری صنعتی در زمان تولدشان میپردازیم و مفهوم انباشت اولیه را در این دو فرم سرمایهداری باهم مقایسه میکنیم.
.در سریال قسمت چهاردهم دموکراسی درکار به پرونده نئولیبرالیسم در جهان و ایران میپردازیم
در بخش چهارم و پایانی این قسمت به تببین و توضیح روح و حقیقت نئولیبرالیسم در دنیا و مصداقهای آن پرداختهایم و دقیقتری از این مفهوم، سازوکارها، سیاستها و مشخصاتش ارائه کردهایم
در بخش اول این قسمت که به مناسبت روز کارگر سال ۱۳۹۹ به صورت زنده اجرا شده است درباره مبارزات کارگری و تاریخ روز کارگر، اهمیت تشکلیابی حرف زدهام و بر اساس نتایج این مبارزات و دستاوردهای از دست رفته جنبش کارگری به این موضوع اشاره کردهام که دلیل اصلی این بالا و پایینهای تاریخی جنبشهای مردمی از مشکل اصلی و ذاتی نظام سرمایهداری که همان تضاد منافع کارگر و کارفرما است نشأت میگیرد و برای رهایی از این وضعیت تکرار شونده میبایست این تضاد را از کوچکترین واحد اقتصادی حذف کرده و با دموکراتیک کردن بنگاههای کارگری به صورت ریشهای از ایجاد این تضاد جلوگیری کنیم که این به معنی تغییر نظام سرمایهداری به نظامی عادلانه بر اساس بنگاههای دموکراتیک و اشتراکی خواهد بود.
بخش دوم این قسمت که در کانال تلگرام منتشر شده است به سوالات شما مخاطبان دموکراسی درکار پاسخ داده ام و با ارشیا از پادکست شل کست درباره موضوعات مختلف مطرح شده توسط مخاطبان گفتگو کرده ام.
در سریال قسمت چهاردهم دموکراسی درکار به پرونده نئولیبرالیسم در ایران میپردازیم. بخش سوم این قسمت به سیاست های نئولیبرال در ایران طی سالهای پس از جنگ و برنامه تعدیل اقتصادی در چهارچوب سند اصلاح ساختاری بودجه می پردازد و مجموعه ای از سیاست ها اجرا شده و سیاست های آتی را بررسی می کند و ذیل تئوری سازوکارهای نئولیبرالیسم دسته بندی می کند
در سریال قسمت چهاردهم دموکراسی درکار به پرونده نئولیبرالیسم در ایران میپردازیم. بخش دوم این قسمت به تاریخ، تئوری و تعریف رایج نئولیبرالیسم در دنیا می پردازد و سازوکارها و سیاست های رایج نئولیبرالسیم را توضیح می دهد و روح و کالبد جهانی آن را معرفی می کند.
الف) دولت حداقلی
١- دولت زدایی
١-١- مداخلهزدایی
١-٢- نظارت زدایی
١-٣- حمایت زدایی
در این قسمت درباره جنگ بر سر «پایان انتخابی بارداری» (سقط جنین) در امریکا و استفاده هر دو حزب سیاسی از این موضوع برای پیشبرد اهداف سیاسی خودشان صحبت می کنیم و در نیمه دوم این قسمت به موضوع برنامه سی ساله حزب جمهوری خواه برای تصاحب کرسی های دادگاه عالی امریکا می پردازیم.
در این قسمت درباره تاریخ سیاسی امریکا در قرن گذشته حرف میزنیم و اثر نابرابری اقتصادی بر ظهور پوپولیسم راستگرا در صحنه سیاسی دنیا را بررسی میکنیم
در ادامه این قسمت، چند قسمت دیگر با تمرکز بر موضوعات مشخص منتشر خواهد شد که به بررسی نقش سرمایهداران در عرصه سیاسی دنیا و تلاشها و برنامههای ایشان در 70 سال گذشته برای بازگشت به قدرت و جایگاه دیرینهشان خواهیم پرداخت